Ez egy rövidke kata.

Bemenő numerikus adatot át kell alakítani az  alábbiak szerint. 
A hárommal osztható számok esetén a “Fizz” szöveget, az öttel oszthatóak esetén a “Buzz” söveget, a hárommal és öttel is osztható számok esetén a “FizzBuzz” szöveget kell visszaadni. Egyéb esetekben a számot string-é alakítva (pl.: 1 → “1”).
Két érdekességet láttam. 
  • Általános esetben a szám string-é konvertálásához a String.valueOf(input) használja. Ami valójában az Integer.toString(i). Mivel ez ekvivalens bármelyik használható.
  • Az oszthatóság vizsgálatakor a sorozatos feltételvizsgálat helyett a enumeráción futó for each ciklust vezet be. Logikailag hasonlóan a román számok generálása katában használthoz. Csak ott két párhuzamos tömbön megy a ciklus. Lehet itt is “olcsóbb” lenne tömböt használni, bár az Enum használata beszédesebb.
Ehhez a katához csak videót találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://pharsan.blog.hu/api/trackback/id/tr1117997724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása