A katák gyűjtő helyének számító oldalon található leírás szerint nem látszott mennyire szerteágazó a feladat.
A feladat lift szimuláció implementálásával. Két megoldást is találtam. az egyik előre definiált API interfésszel és kiegészítő osztályokkal és vizuális szimulátorral rendelkezik. A másik esetben a nincs API interfész, de megvannak kiegészítő osztályok. A működés visszajelzése szöveges eredmény állományba történik. 
Maga a feladat soktétű. Elsőre nem tűnik túl nehéznek. Jó néhány teszt eset kell hozzá. 
Ennek a gyakorlatnak talán lényege is a megfelelő tesztesetek megfogalmazása.
Vizuális lift szimulátorral rendelkező esettanulmány.
A videót két részletben, külön helyeken találtam meg. A második rész vége mintha nem a befejezés lenne, mert a feladat félbemarad. Harmadik részt viszont nem találtam hozzá. A sikertelen teszt esetet megvizsgálva nem találtam túl nagy problémát. Gyakorlatilag egy sor és némi formázás hiányzott. 
A videót nem találtam olyan szórakoztatónak mint az eddig megnézetteket. Az előadó (Victor Rentea) hadar és kapkodik. A tesztesetek nevét többször átírja, nem tűnik eléggé összeszedettnek. Jelentős fejlesztői múltja van, nem gondolnám most találkozott ezzel a katával. 
Az előadó a lift felhasználói visszajelzéseivel kezdi a munkát, ennek kapcsán foglalkozik a működtető eljárásokkal. Számomra fordítva lenne logikus. A kódból úgy láttam a kijelzés a működést nem befolyásolja. Ezt a teszt is igazolta.
Forrás: victorrentea / kata-lift-java
Videdeók: első rész , második rész.
A LiftController osztály létrehozásakor az automatikus @Override javítandó a videó szerint. Akkor a szimulátor is elindul.
Szöveges állományok használatán alapuló esettanulmány
Egészen más a megközelítés. Itt a működési logika megalkotásával, kiegészítésével kezdenek. Ahogyan azt vártam is.
A megvalósítás az Approval Tests könyvtárat használja. Valamely objektumok (nem feltétlenül java értelemben) összehasonlításán alapul az elfogadás. Jelen esetben szöveges állományba kerültek kiírásra a rendszer által felvett állapotok. Az elvártat tükröző állapotátmeneteknek megfelelő állomány kerül összehasonlításra az aktuális eredménnyel. Az eljárás előnye, hogy az állapotot leíró tulajdonságokat nem kell egyenként validálni, hanem azok egyetlen folyamatban vizsgálhatóak. 
Forrás: emilybache / Lift-Kata
Szöveges leírás itt található
Videó itt található
Eddig elfogyasztott kata gyakorlatokban közös volt, hogy a “mesteren” érezhető volt az adott feladat ismerete. Nem röptében találták ki a megoldásokat. Bár mindkét előadó megfelelő múlttal rendelkezik végig éreztem rögtönöznek. 
Most már úgy ítélem meg ez a feladat egyáltalán nem kicsi. Abból is látszik, hogy sem a kétszer egy óra, sem az egyszer másfél nem volt elegendő a teljes végrehajtáshoz.
Mindamellett elleshető mit csinálnék hasonlóan és másképpen. Az approvals könyvtár megismerését igen hasznosnak találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://pharsan.blog.hu/api/trackback/id/tr7918002868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása